1.12. Once upon a time … in Hollywood

Ensi-ilta: 16.8
Ohjaus: Quentin Tarantino
Kesto: 162 min
Ikäraja: K 16
Levittäjä: SF Film Finland Oy

Tarantino on mies, jolla on suunnitelma – suunnitelma tehdä kymmenen elokuvaa ja poistua alalta. Nyt, yhdeksännen opuksensa vihdoin saapuessa, hän voisi hyvin harkita ennenaikaista eläköitymistä. Ei siksi, että hän olisi hukannut tiensä, vaan koska Once Upon a Time… in Hollywood tuntuu oikeilta jäähyväisiltä. Hiotuilta loppusanoilta mieheltä, joka on tehnyt mitä ikonisimpia elokuvia ja silti saanut osakseen oudon paljon kritiikkiä. Varsinkin, kun ottaa huomioon miehen rajattoman rakkauden taidemuotoa kohtaan.

Kyseessä ei toki ole täydellinen elokuva. Se kärsii jälleen aivan liian pitkästä kestosta. Mutta Tarantino vangitsee täydellisesti menetyksen tunteen, hetken ennen kuin kaikki muuttuu lopullisesti. Hän asettaa sen historiallisen tarkkuuden edelle, sillä on vain yksi asia, jota Tarantino pitää pyhänä: elokuva.

Quentin Tarantinon Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin. TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Käsikirjoittaja-ohjaajan yhdeksännessä elokuvassa laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.

Traileri:

Posted in Yleinen and tagged .