15.3.2020 System Crasher

(Elokuvan alkuperäinen eistyspäivä oli su 16.2.2020, mutta teknisten onglemien takia uusi esitysaika 15.3)

Päivitys 14.3.2020: Korona -tilanteen takia esitykseen rajataan lipunmyynti 75:een kappaleeseen. Tällä tavoin katsojat voivat ottaa penkkivälin toisiinsa näytöksen ajaksi.

Ensi-ilta: 22.11.2019
Kesto: 1 t 59 min
Ikäraja: 16
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja:  Nora Fingscheidt

Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla palkittu System Crasher kertoo koskettavasti 9- vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse. Sitkeä ja ylienerginen tyttö todetaan kerta toisensa jälkeen toivottomaksi tapaukseksi sekä hoitolaitoksissa että ryhmä- ja sijaiskodeissa. Ja juuri sitä Benni haluaakin – hänen ainoa tavoitteensa on päästä takaisin kotiin, äidin luokse. Epävarma äiti ei kuitenkaan usko pärjäävänsä tyttärensä kanssa.

Kun kaikkea muuta on kokeiltu, Bennille palkataan vihanhallintaan erikoistunut terapeutti Micha. Toivo herää, mutta onnistuuko Micha siinä mikä on tähän asti näyttänyt mahdottomalta Löytyykö Bennille paikka maailmasta? Pienen ihmisen rakkaudenkaipuuta kuvaava rehellinen ja riipaiseva elokuva näyttää, kuinka väsymättömästi lastensuojelun ammattilaiset yrittävät palauttaa Bennin luottamusta elämään ja muihin ihmisiin. Nuori Helena Zengel tekee uskomattoman roolisuorituksen villinä ja herkkänä Benninä.

Posted in Talvisarja2020 and tagged , .