UnBeauSoleil_3

25.2. Aurinko sisälläni

Kello 18.00
Ensi-ilta: 27.10.2017, Kesto: 1 t 35 min, Ranska, Belgia, K12, Levittäjä: Oy Cinema Mondo
Ltd Ohjaaja: Claire Denis

Claire Denisin ei heti uskoisi tekevän puheliasta romanttista komediaa . Kyseessä on kuitenkin elokuvantekijä, joka useimmiten tutkii ihmisten synkimpiä intohimoja ja viittaa kasvatukseensa kolonialisoidussa Länsi-Afrikassa. Aurinko sisälläni elokuvassa Juliette Binoche on Isabelle, eronnut pariisilainen taidemaalari. Hän heittäytyy rakkauden etsintään itseään säästämättä.

Cannesissa palkittu elokuva kuvaa vaihtuvia romansseja, puheliaita taidepiirejä ja yöllisiä makuukamarivuodatuksia hellästi, sarkastisesti ja välillä myrkyllisen pisteliäästi. Elokuvassa puhutaan enemmän kuin tehdään, mutta kaiken puheen takana on ajatus: onko romanttinen, kestävä rakkaus mahdoton käsite. Tässä elokuvassa rakkaus satuttaa ja ihmiset pettyvät. Kuvio toistuu yhä uudelleen ja uudelleen, sillä kokemus ja ikä eivät auta silloin, kun tunteet ja seksi astuvat kehiin.

Rakastajien kattaus tuottaa Isabellelle pettymyksen kerta toisensa jälkeen. Aiheet ovat ikuisia, mutta tarina hengittää täysin Juliette Binochen tahtiin. Tarjolla on sykettä kiihdyttävä ja uusia näkökulmia rakkauteen kutkutteleva seikkailu. Juliette Binoche itkee ja nauraa, rakastelee ja raivoaa – sanalla sanoen tuntee.

Elokuvan ensimmäisestä kuvasta viimeiseen hänen roolityönsä on yhtä loputonta tunteiden vuoristorataa. Ja Juliette Binochehan on kertakaikkiaan ihana ja loistava näyttelijä.

Posted in Yleinen and tagged , .