Hobbyhorse Revolution (2017)

Ohjaus: Selma Vilhunen
Kesto: 90 min

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettava elokuva mielikuvituksen ja yhteisöllisyyden voimasta. Elokuva seuraa kolmea nuorta, joiden elämään keppihevosharrastus on tuonut muutoksen, ja jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää silloinkin, kun ympäristö ei ymmärrä heille tärkeää harrastusta.

Keppihevonen on perinteinen lasten leikkikalu, mutta nuoret ovat itse luoneet sen ympärille monipuolisen harrastuksen ja nostaneet ilmiön uudelle tasolle. He ovat Instagram-tileineen, blogeineen ja foorumeineen verkossa samaan aikaan kun he urheilevat ”keppareilla” pihoilla ja metsissä – ja he ovat tosissaan. Alati kasvava innokas joukko treenaa määrätietoisesti ja järjestää valtakunnan tason kilpailuja. Kepparikuume leviää alati myös muihin maihin.

Keppariharrastus yhdistää ihan oikean hevosharrastuksen ja eräänlaisen live-roolipelaamisen eli larppaamisen. Tytöillä (ja pojilla) on omia hevostalleja, joissa tehdään samoja asioita kuin ihka oikeidenkin hevosten kanssa. Keppareita voikin pitää urbaanina hevosharrastuksena, johon ei tarvitse sijoittaa kovinkaan paljon rahaa.

KINO SAMMON ESITYKSEEN PÄÄSEE ILMAISEKSI, JOS MUKANA ON KEPPIHEVONEN!


Traileri

Posted in Yleinen and tagged , .