ikitie_teaser_lopullinen_filmikamari

Ikitie

Ensi-ilta: 15.09.2017
Ikäraja: 16
Pituus: 103 min.
Ohjaus: AJ Annila

Vapaus on taivaan ja helvetin tuolla puolen

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.

Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.
IKITIE on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa.
IKITIE elokuvateattereissa 15.9.

Traileri:

Näyttelijät:
Tommi Korpela (Jussi Ketola), Sidse Babett Knudsen (Sara), Ville Virtanen (Hill), Jonna Järnefelt (Ella), Eedit Patrakka (Mary, 8v), Rosa Salomaa (Mary, 14v), Hannu-Pekka Björkman (Kallonen), Emmi Parviainen (Laina), Helen Söderqvist (Martta Hill), Sampo Sarkola (Strang), Antti Virmavirta (Maki), Irina Björklund (Sofia), Jarkko Niemi (Karvinen)

Posted in Yleinen and tagged .