Lasten elokuvat talvella 2020

Päivitys 17.3.2020 Lasten elokuvaesitykset joudutaan valitettavasti peruuttamaan Korona -tilanteen takia. Su 22.3 elokuvaesitystä ei siis järjestetä.

Sunnuntai 16.2. kello 14.00
Peter Pan

Sallittu, 77 min

Kuva-digital-wwekly

Kuva: Digital weekly

Peter Pan on vuonna  1953  valmistunut  Disneyn  tuottama kokoillan piirroselokuva, Tarina alkaa, kun lontoolaisen perheen äiti ja isä ovat lähdössä juhliin.  Leena ,  Jukka  ja  Mikko  jäävät kotiin lastenvahdin tai oikeastaan perheen koiran Nanan hoidettaviksi. Leena on löytänyt  Peter Panin  varjon. Isä on sitä mieltä, että Leena on kasvamassa aikuiseksi ja saisi muuttaa pois lastenhuoneesta. Yöllä huoneeseen hiipii Peter Pan, joka etsii  Helinä-keijun  kanssa varjoaan. Hän herättää Leenan, joka ompelee varjon takaisin kiinni. Helinä-keiju tulee Leenalle mustasukkaiseksi Peter Panista, kun näillä menee niin hyvin kahdestaan. Peter ehdottaa lapsille, että nämä tulevat hänen mukaansa Mikä-Mikä-Maahan, jossa lasten ei tarvitse kasvaa aikuisiksi.

Sunnuntai 23.2. kello 14.00
Kaunotar ja Kulkuri

Sallittu, 73 min

Kuva: Iltalehti

Kuva: Iltalehti

Kaunotar ja Kulkuri on vuonna 1955 valmistunut  piirroselokuva. Cockerspanielin  pentu saa nimekseen Kaunottar . Kaunotar viettää onnellista elämää naapurissa asuvien ystäviensä, skotlanninterrieri  Tupsun sekä  vihikoira  Jalon, kanssa. Samaan aikaan kaupungin toisella puolella   snautseria  muistuttava kulkukoira nimeltä Kulkuri elää tyytyväisenä omaa elämäänsä hetken kerrallaan kerjäten tähteitä italialaisesta ravintolasta ja suojellen kulkuriystäviään Ritua Kun Kaunotar karkaa kadulle ja kohtaa Kulkurin, niin siitä alkaa hurja seikkailu, joka lopulta päättyy hyvin.

Sunnuntai 1.3. kello 14.00
Frozen

K7, aikuisen seurassa k4, 90 min

Kuva: HS.fi

Kuva: HS

Frozen – huurteinen seikkailu (Frozen) on vuonna  2013  ensi-iltansa saanut  Disneyn   animaatioelokuva . Elokuvan innoittajana on toiminut  H. C. Andersenin  kirjoittama  Lumikuningatar -satu. Elokuvan päähenkilöt ovat prinsessasiskokset Anna ja Elsa. Elsalla on kyky taikoa jäätä ja lunta, mutta hän ei osaa hallita taikavoimiaan ja eristäytyy muusta maailmasta. Elokuvan suomenkielisessä versiossa hahmoja ääninäyttelevät  Saara Aalto  ja  Katja Sirkiä .

Sunnuntai 8.3. kello 14.00
Pieni merenneito – Arielin tarina

Walt Disney Pictures, 2008 , sallittu, 77 minuuttia

Kuva: Itunes

Kuva: Itunes

Kuningas Triton ja hänen vaimonsa, kuningatar Athena, hallitsevat yhdessä vedenalaista Atlantiksen kaupunkia, joka on täynnä musiikkia ja naurua. Heillä on seitsemän nuorta tytärtä, joista nuorin on Ariel. Kuningattaren kuolemaan liittyy soittorasia ja kuningas on kieltänyt musiikin kokonaan. Ariel kohtaa kuitenkin soittajia ja siitä alkaa jännittävä seikkailu

Sunnuntai 22.3. kello 14.00
Bambi2

Sallittu, 69 min

Kuva: Reel Reviews

Kuva: Reel Reviews

Bambi 2 on vuonna  2006  ilmestynyt jatko-osa  Walt Disneyn  vuoden 1942 elokuvalle  Bambi . Bambi on päähenkilö myös tässä elokuvassa. Hän on menettänyt äitinsä, ja kulkee sen vuoksi isänsä Uljaan kanssa, joka opastaa Bambia missä ja milloin vain. Matkallaan Metsän Ruhtinaaksi Bambi rakastuu kauniiseen tyttökauris Falineen, joka tuntee samoin myös Bambia kohtaan. Bambin oppimismatkaan tulee kuitenkin vielä mutkia, kun itserakas poikakauris Ronno astuu kuvioihin.