Lasten klassikkoelokuvat kesällä 2017

Elokuviin on vapaa pääsy, kaikki esitykset klo 14.00

Kaikki elokuvat ovat suomeksi dubattuja.


Sunnuntai 20.8.2017

Kaunotar ja kulkuri

 

Kuva: http://disney.wikia.com/

Disney.wikia.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuperäisjulkaisu: 1955, kesto: 76 min. Ikäraja S

Kaunotar ja kulkuri kertoo kauniista cockerspanielista joka saa nimekseen Kaunotar. Kun taloon tulee perheenlisäystä is’ntäparin saadessa lapsen alkaa elämä mutkistua. Kaunotar tapaa näissä merkeissä myös kulkukoiran nimeltä Kulkurin johon hän syvästi rakastuu.

Kaunotar ja Kulkuri oli The Walt Disney Companyn ja elokuvahistorian ensimmäinen täyspitkä piirretty laajakangaselokuva. Elokuvassa käytettiin varhaista CinemaScope-järjestelmää, jonka kuvasuhde on 2,55 : 1. Koska kaikki elokuvateatterit eivät pystyneet tuohon aikaan vielä esittämään laajakangaselokuvia, Kaunotar ja Kulkuri julkaistiin samanaikaisesti myös niin sanottuna Academy-versiona (kuvasuhde 1,37 :1) (lähde: wikipedia.fi)

 


Sunnuntai 27.8.2017

Kuva: http://disney.wikia.com/

Kuva: http://disney.wikia.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuperäisjulkaisu: 1950, kesto 76 min. Ikäraja: S

Disenyn Tuhkimo on on monelle tuttuun klassikkosatuun perustuva Disney -sovistus. Elokuva kertoo Tkauniista Tuhkimosta jota hänen ilkeä äitipuolensa ja tämän kaksi tytärtä aikaisemmasta avioliitosta inhoavat hänen kauneutensa takia. Tuhkimo joutuukin elämään rääsyissä, mutta saa hyvä kummihaltijatteren taika ansiosta mahdollisuuden osallistua komean prinssin tanssiaisiin upeassa juhlapuvussa. Kaikki tuntuu menevän hienosti mutta ongelmia tulee kun taika kestää vain puoleenyöhön ja Tuhkimo joutuu katoamaan juhlista ja prissin löydettävä hänet.

 


Sunnuntai 10.9.2017

Bambi

Kuva: http://disney.wikia.com/

Kuva: http://disney.wikia.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuperäisjulkaisu 1942 –  kesto: 70 min – ikäraja: 7

Bambi kertoo samannimisestä kauriista ja hänen kasvustaan aina nuoresta varasta aikuiseksi, rhkeaksi ja uhiutuvaksi, jaloksi hirveksi.

Bambi valittiin vuonna 2011 Yhdysvaltojen kongressin kirjaston National Film Registryyn, johon kootaan esteettisesti, historiallisesti tai kulttuurisesti merkittäviä amerikkalaiselokuvia. The New York Timesin kriitikot valitsivat Bambin vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa. (lähde: wikipedia.fi)