Lasten klassikkoelokuvat marraskuussa 2016

 Lasten klassikkoelokuvat Kino Sammossa

Elokuviin on vapaa pääsy, kaikki esityksen klo 14.00

Walt Disney- Aristokratit

Kuva: Wikipedia

6.11. kello 14.00 Aristokatit, 1970, S,76 min
Pariisin sydämessä asuva kiltti vanha miljonäärirouva testamenttaa koko omaisuutensa Herttuatar-kissalleen ja tämän pennuille. Häijy hovimestari muuttuu vihreäksi kateudesta ja kun hän kaappaa kissat, on katu-uskottavan villikissa Thomas O?Malleyn ja tämän jazzbändin pelastettava tilanne. Tämä ajaton Disney-klassikko on sydämellinen ja hauska tarina, jonka musiikki tempaa kaikki mukaan kattien rytmiin.

 

 

 

 

 

Topi ja Tessu

Kuva: Wikipedia

13.11. kello 14.00 Topi ja Tessu, 1981, S, 79 min
Topin ja Tessun, ketunpojan ja koiranpennun, välille syttyy ystävyys heti ensi näkemältä. Kaverukset leikkivät, riehuvat ja oppivat uusia asioita joka päivä! Mutta yhtäkkiä heidän tiensä eroavat, sillä Tessu lähtee isäntänsä kanssa vuodeksi pois oppimaan metsällä oloa, ja uskollinen Topi-ystävä jää odottamaan. Tessu on oppinut metsästämään myös kettuja – mutta kumpi voittaa, opetukset ja vaistot vai ystävyys? Topi ja Tessu on Disneyn lämminhenkinen ja koskettava kertomus ystävyydestä – höystettynä naurulla, jännityksellä ja ihanalla musiikilla!

 

 

 

 

 

KArhuveljeni Koda

Kuva: DVD-opas.fi

20.11. kello 14.00 Karhuveljeni Koda 2003, S 85 min
On kolme veljestä, Kenai, Denahi ja Sitka. Denahi päättää lähteä karhujahtiin menetettyään kaksi veljeään karhun vuoksi. Mutta hänpä ei tiedä, että toinen veljistä itse asiassa elää – Suuret henget ovat vain muuttaneet Kenain karhuksi. Pärjätäkseen karhuna Kenai tarvitsee apua nokkelalta pikku karhulta, Kodalta, joka tietää miten luonnossa selvitään. Seuranaan hauskat hirvihemmot, Taukki ja Tsoukki, karhukaksikko on valmis kohtaamaan erämaan vaarat ja haasteet.

 

 

 

 

 

Walt Disney Fantasia

Kuva: kalaksikukko.blogspot.fi/

27.11. kello 14.00 Fantasia 1940, K7, 124 min
Elokuva koostuu kahdeksasta klassisen musiikin sävellyksestä, jotka on kuvitettu animaatioin. Elokuvan musiikin soittaa Philadelphian orkesteri. Toccata ja fuuga d-molli (Johann Sebastian Bach); Pähkinänsärkijä-sarja (Pjotr Tšaikovski); Noidan oppipoika (Paul Dukas); Kevätuhri (Igor Stravinski); Pastoraalisinfonia (Ludwig van Beethoven); Tuntien tanssi oopperasta La Gioconda (Amilcare Ponchielli); Yö autiolla vuorella (Modest Musorgski) ja Ave Maria (Franz Schubert)