Riihimäki Pride Kino Sammossa 26.6.2019

.

Riihimäki Pride järjestetään rinnakkain Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman Helsinki Priden kanssa. Riihimäellä Pride -viikko aloitetaan 24.6. nostamalla Suomen suurin sateenkaarilippu Merkoksen lipputankoon kello 18.00. Ohjelmassa on luvassa avoimia keskustelutilaisuuksia sekä koulutusta sosiaalialan ammattilaisille. Kino Sammossa nähdään elokuvia, Vihreällä talolla vierailee Koomikko Juuso Kekkonen, Keskuskirkossa vietetään Meidän tarinat -kirkkoiltaa. Maauimalassa on jaossa Pride-saippuaa, jonka tarjoaa Riihimäkeläinen Flow Cosmetics.

Kino Sammossa esitetään aiheeseen littyen niin kieliposkella tehtyä komediaa kuin vakavasti otettavaa suomalaista laatudraamaa.

Housewife Alien vs. Gay Zombie klo 17.00

gayzombieAndreas Samuelson | Ruotsi 2017 | 95 min | Ikäraja 16 | Kauhukomedia

Ilmainen sisäänpääsy

Homozombeja, kuolleista herätetty murhanhimoinen kotirouva, salaperäinenSeepramies… Tämän kauhukomedian juonessa ei ehkä ole päätä eikä häntää. Mutta kuka jaksaa välittää, kun veri virtaa ja yleisö meinaa kuolla nauruun.

Elokuva on sekä ylistys vanhoille B-elokuville ja parodia niistä, ensisijaisesti kauhua,

mutta myös supersankareita, saippuaa ja homopornoa … Juoni seuraa lyhykäisyydessään homomiestä, joka muuttuu sekä zombieksi sekä psykoottista kotirouvaa, joka herää kuolleista.

Molemmat kylvävät kauhua ja kaaosta. Elokuvasi nähdään vain festivaaleilla, teatterilevityksessä e ei ole ollut, mutta nyt se on mahdollista nähdä Riihimäellä.

 

 

Traileri:

 

A Moment in the Reeds klo 20.00

Ohjaaja Mikko Mäkelä|Suomi 2018 |107 min |ikäraja 16

Ilmainen sisäänpääsy

Pääosan esittäjä Janne Puustinen on paikalla ja esittelee elokuvan ja on mukana keskustelussa elokuvan jälkeen

A Moment in the Reeds kuvaa kahden nuoren miehen yllättävää kohtaamista kotimaisessa järvimaisemassa. Pariisiin opiskelemaan muuttanut Leevi (Janne Puustinen) palaa kesäksi Suomeen avustamaan isäänsä (Mika Melender) kesämökin kunnostamisessa. Työssä auttamaan on palkattu myös hiljattain Syyriasta saapunut turvapaikanhakija Tareq (Boodi Kabbani), joka herättää isässä epäluuloja.

Kun työasiat vievät isän kaupunkiin, kehittyy Leevin ja Tareqin välille vahva yhteys. Miesten kesällistä kohtaamista varjostaa kuitenkin isän paluu sekä Tareqin vaikea suhde perheeseensän Syyriassa.

BFI London Film Festivalilla ensi-iltansa saanut ja sittemmin mm. Göteborgin elokuvajuhlilla esitetty elokuva on valittu jo yli 30 festivaalin ohjelmistoon 16 eri maassa. A Moment in the Reeds on yksi ensimmäisiä kotimaisia queer-elokuvia. Se kertoo ajankohtaisesti rakkaudesta, ennakkoluuloista ja vapauden etsimisestä.

Traileri:

Posted in Yleinen and tagged , , .