Sielunmetsa_2

Sielun metsä (2017)

Ohjaus: Anu Kuivalainen
Ikäraja: K7
Kesto: 91 min

Sielunmetsä on moniääninen tarina ihmisistä, joista toiset etsivät metsästä mielenrauhaa ja toiset ovat taloudellisesti riippuvaisia sen hyödyntämisestä. Kokonaan metsään sijoittuva elokuva kertoo ihmisen ja metsän suhteesta tarinoissa, jotka sulassa sovussa vuoropuhelun lailla eteenpäin soljuen kuljettavat katsojaa mukanaan maisemaan, jossa aika menettää merkityksensä toisaalla puiden kaatuessa lompakon täytteeksi. Kaataako aika metsää vai onko aika kaataa metsää. Anu Kuivalaisen Sielunmetsä on sukellus vanhan metsäkansan symboliseen sielunmaisemaan, kymmenen tarinaa modernista metsästä.

Kuivalainen lähestyy metsiä ja niiden käyttöä eri ihmisten kautta. Ihmiset kokevat metsän ja suhtautuvat siihen eri tavoin. Toisille metsä on mielenrauhan tyyssija, toisille tulonlähde ja joillekin ravinnonlähde. Sielunmetsän painopiste on mielenrauhassa, jota tavoitellaan useiden henkilöiden kautta.

Pentti Linkolalle metsä on kaikki kaikessa. Hän sanoo tekevänsä mieluummin itsemurhan kuin kaatavan puuvanhuksen. Teatteriohjaaja Juha Hurme taas pohtii, että teollisuuspohatalle luonnontilainen metsä on epäisänmaallinen asia, koska sitä ei ole riistetty ”meidän hyödyksemme”.

Traileri:

Posted in Yleinen and tagged , .