Son Of Saul

Son Of Saul – 11.9 klo 18.00

Son of Saul Ohjaaja: László Nemes Levittäjä: Oy Future Film Ab
Kesto: 1h 47 min Ikäraja: 16 Unkari


Liput: 7 euroa, Kino Sammon jäsenille 5 euroa

Harvoin elokuva vie mukanaan yhtä intensiivisesti kuin Cannesin viime vuoden Grand Prix -voittaja. Cannesin jälkeen sama teos on voittanut myös parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globen ja vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon. Son of Saulin kuvat ja tapahtumat ovat yhtä aikaa rusentavan armottomia ja hypnoottisia.

Kamera ei poistu hetkeksikään päähenkilöstä, jonka vanavedessä katsoja vedetään syvälle holokaustin painajaismaisiin syövereihin. Elokuva tuntuu yhtä aikaa kaoottiselta sekä jäätävän kontrolloidulta. Unkarilaisohjaaja László Nemesin mukaan se oli tarkoituskin.

Son of Saul tapahtuu kahden vuorokauden aikana – 6.–7. lokakuuta 1944 – Auschwitzin keskitysleirillä. Päähenkilö Saul Ausländer on sonderkommandoon kuuluva vanki, joka osallistuu muiden vankien tuhoamiseen. Kun Saul valmistautuu siirtämään jälleen uutta erää kaasutettuja ruumiita polttouuneihin, hän huomaa näiden joukossa oman poikansa. Tai niin Saul ainakin vakaasti uskoo. Hän yrittää epätoivoisesti löytää leiriltä rabbin, joka voisi lausua ”kaddishin” ja siunata pojan juutalaisten kuolleille tarkoitetulla rukouksella.

Posted in Yleinen.