Talvisarja 2019 & Lasten elokuvat

Esitykset klo 18.00, lastenelokuvien 14.00
Liput 7 euroa/esitys, 5 euroa Kino Sammon jäsenille, lasten elokuvien esityksiin vapaapääsy!

3.2. Shoplifters
Ohjaaja: Hirokazu Kore-eda
Ensi-ilta: 28.12.2018
Kesto: 2 t 1 min, K12
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd

10.2. Colette
Ohjaaja: Wash Westmoreland
Ensi-ilta: 7.12.2018
Kesto: 1 t 51 min, K12
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

17.2. Nuori Astrid
Ohjaaja: Pernille Fischer
Ensi-ilta: 14.9
Kesto: 123 min K12
Levittäjä: Nordisk Film

24.2. Minä Kusama
Ohjaaja: Heather Lenz
Ensi-ilta 11.2.19
Pituus 76 min, S
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd

3.3. The Wife
Ohjaaja: Björn Runge
Ensi-ilta: 21.12.2018
Kesto: 1 t 41 min, K12

——————

Lasten elokuvat talvella 2019 (esitykset yhteistyössä Riihimäen kirjaston kanssa)

kaikki-rakastavat-hessua (780x439)

3.2. kello 14.00
Kaikki rakastavat Hessua
Sallittu, 52 min, Puhuttu suomeksi

Hauskuus alkaa sirkuksesta, kun Hessu kylvettää elefanttia. Tällä videolla Hessu kohtaa muitakin villieläimiä – niitä löytyy mm. taikurin matkalaukusta.
Kalastusretkellä Hessu ja Vilppu oppivat ystävyyden merkityksestä. Lisäksi Hessu jakaa opetusta urheilulajeissa, joita hän taitaa.
Hessu-aiheisten animaatioiden potpuri vuosikymmenten varrelta: Kylpypäivä, Hessu ja leijona, Hessu ja Vilppu, Matkalaukun arvoitus, Opi uimaan, Kalastamisen taito ja Hiihtämisen taito.

totoro14 (1024x613)

10.2. kello 14.00
Naapurini Totoro
Sallittu, puhuttu suomeksi, 86 min

Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä studion kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre. Totoro on kunnianosoitus luonnonvoimille. Miyazaki kertoo tarinan uuteen kotiin – jossa ainakin melkein kummittelee – ja läheiseen metsään tutustuvien 10- ja 4-vuotiaiden tyttöjen näkökulmasta. Totoro ei ole kiinnostunut aikuisesta pyrkimyksestä järjestykseen tai logiikkaan. Totoro jakaa hyvää mieltä edesvastuuttoman omapäisesti ja mielivaltaisesti. Totoro on kuin säätila, mahdoton ennustaa. Sen mukaan on vain elettävä. Sen viehätysvoimaa ei voi mitenkään kiertää eikä väistää. Totoro on maailmanlaajuinen ilmiö. Kerrankin elokuva joka sopii taatusti kaiken ikäisille.

Saapasjalkakissa (1024x576)

17.2. kello 14.00
Saapasjalkakissa
K7, aikuisen seurassa sallittu 4v täyttäneelle, 87 min
Puhuttu suomeksi

Suomenkielisinä ääninä: mm. Heikki Sankari, Petra Karjalainen, Antti Luusuaniemi ja Paleface. Jo kauan ennen kuin Saapasjalkakissa tapasi Shrekin, tulee tästä Zorron kaltaisesta taistelija- ja hurmurikissasta suuri sankari. Kissa lyöttäytyy yhteen katujen kasvatin, viekkaan Kitty Pehmotassun, ja älykkään Tyyris Tyllerön kanssa pelastaakseen kotikaupunkinsa. Yhdessä he tavoittelevat ensin taikapapuja, joista kasvaa heille apuväline taivaanlinnaan. Pavunvartta pitkin he nimittäin pääsevät kapuamaan kultaisten hanhenmunien luokse.

viiru-and-pesonen-muisti-patkii (1024x533)

24.2. kello 14.00
Viiru ja Pesonen: muisti pätkii
Sallittu, 68 min

Viiru ja Pesonen elelevät onnellisina Pesosen pienessä mökissä. Yhdessä he keksivät kaikenlaista mukavaa puuhaa. Seikkailu pääsee vauhtiin, kun he päättävät lähteä rannalle heittelemään leipiä. Tietysti Pesonen keksii taas uusia laitteita, mutta tällä kertaa hän joutuu pieneen onnettomuuteen, joka vie hänen muistinsa. Mikään ei tunnu auttavan. Pesosen muisti ei vain näytä palaavan. Silloin Viiru keksii ratkaisun ja alkaa kertoa mitä hauskimpia tarinoita heidän yhteisistä seikkailuistaan. Hän toivoo, että jokin niistä palauttaisi Pesosen muistin!

Kätkijät (1024x554)

3.3. kello 14.00
Kätkijät
Sallittu, puhuttu suomeksi 90 min

Japanilainen animaatiostudio Ghiblin animaatio Perustuu Mary Nortonin lastenkirjoihin  Tarina kertoo ihmisten talojen perustuksissa asustavasta peukaloisesta kansasta, joka kutsuu itseään Kätkijöiksi (ja normaalin kokoisia ihmisiä ”inhimalisiksi”). Salattua elämää elävät Kätkijät elävät ihmisten kanssa sopuisasti, sillä he käyttävät hyväkseen ihmisten hylkäämiä ja kadottamia tavaroita, ”kätkettyjä”. Tämän lisäksi he ajoittain lainaavat ihmisten yltäkylläisistä ruokavarastoista pieniä määriä. Eikä suurin osa ihmisistä ole koskaan näitä pikkuihmisiä nähnytkään.